Foreskellen mellem en borehammer og slagboremaskine

0

Du undrer dig måske over hvad forskellen mellem en borehammer og en slagboremaskine er. Her finder du forklaringen samt information om hvad du kan bruge en borehammer til. 

For det første så er begge maskiner beregnet til at bore i hårde materialer som mursten og beton. Men her stoppe ligeheden så også.

Selvom det hedder en slagboremaskine, så slår den faktisk ikke rigtigt. Der sidder to diske i borehovet som rotere mod hinanden og det er altså denne rotation, der giver en en form for små stød. Borer du i hård beton med en slagboremaskine, skal du selv lægge en del kræfter i for at få et hul.

Find et godt udvalg af slagboremaskiner og borehammere her >>>

Borehammeren slår til gengæld rigtigt frem og tilbage, og derfor er den langt mere effektiv selv når du skal lave ganske almindelige huller i betonvægge. Og fordi borehammeren slår, kan du montere en mejsel som kan slå fliser og klinker ned fra f.eks. badeværelset og du kan i mindre omfang bryde betonvægge og gulve op.

Borehammer er altså meget mere kraftig end en slagboremaskine og derfor skal du ikke trykke så hårdt når du borer. Hvis du gør det, kan du risikere at få et stort grimt hul.

Du skal være påpasselig med at bruge en borehammer i mursten. Er murstenen skrøbelig, kan de hårde slag godt få murstenen til at knække, ligesom fugen mellem murstenene kan tage skade.

Sådan ser den ud

Karakteristisk borehammer.
En karakteristisk akku-borehammer med markant gearhus.

Du kan få både batteridrevet akku borehammere samt borehammere med ledning. Ingen af dem er som regel særlig handy og de vejer gerne en 4-6 kilo.

På billedet kan du se en klassisk akku borehammer. Den har to greb så du har god kontrol og føling med maskinen.

I mellem de to greb er gearhuset eller gearkammeret. På borehammere med ledning er gearkammeret ofte placeret bag borepartronen.

Dyr eller billig borehammer

Pris og kvalitet hænger som vanligt sammen når det gælder elværktøj. Men om du skal vælge den dyre eller billige afhænger helt af dine behov. Hvis du blot skal bruge den et par gange om året, så kan du sagtens nøjes med den billige og så kassere den når den ikke kan mere.

Skal du der i mod bruge den flittigt til et eller flere større projekter, så bør du købe en god kvalitets borehammer eller simpelthen leje en på dagsbasis.

Find et godt udvalg af slagboremaskiner og borehammere her >>>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *