Det skal du vide om slagboremaskiner

0

I modsætning til en almindelig boremaskine, vil en slagboremaskine slå igennem materialet samtidig med den borer. I slagboremaskinen er der to diske som roterer mod hinanden og de giver disse små slag som gør det muligt at bore i hårde materialer som beton og mursten.

Men det er ikke på alle hårde materialer du skal bruge den. F.eks. vil klinker og fliser knække hvis du borer med slagfunktionen slået til og metaller vil typisk blive bulede og skæve.

Find et godt udvalg af slagboremaskiner her >>>

Slagboremaskine som skruemaskine

Du kan godt bruge en slagboremaskine som skruemaskine.

Sørg for at kigge efter en slagboremaskine der har minimum to gear eller to hastigheder. Når du skal bore, skal du have nogle omdrejninger på, så her bruger du den hurtige hastighed. Hvis du skal bruge slagboremaskinen som skruemaskine, er det bedst med lidt langsommere hastighed.

Dog skal du være opmærksom på, at en slagboremaskine er meget tungere end en almindelig skruemaskine. Der kan sagtens være 2-3 kilos forskel. Skal du skrue et par skruer i væggen gør det ikke den store forskel, men har du meget skruearbejde vil selv et ekstra kilo vægt gøre arbejdet meget tungt. Derfor kan det godt betale sig både at have en slagboremaskine og en skruemaskine.

Slagboremaskine med eller uden ledning

Mange slagboremaskiner er med ledning, men du kan faktisk godt få ganske udmærkede akku slagboremaskiner. Forskellen er blot at slagboremaskiner er med ledning typisk har mere kraft end slagboremaskiner uden ledning.

De sidste købetips

Når du skal bore huller i murværk eller beton kræver det at du holder boret vinkelret på materialet. Derfor kan det være en god idé at vælge en slagboremaskine som har to-håndsgreb eller sørge for at købe en hvor et ekstra håndtag kan monteres på siden af boret. På den måde kan du nemmere styrer din boring.

Vælger du en batteridrevet slagboremaskine kan det anbefales at købe et ekstra batteri, så du altid har et der er fuldt opladet. Det er så ærgerligt at skulle stoppe arbejdet fordi dit værktøj mangler strøm.

Sørg også for at der er en dybdemåler. På den måde kan du se hvor dybt du har boret hullet.

Find et godt udvalg af slagboremaskiner her >>>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *