Sådan får boremaskinen længere batteritid

1

Akku boremaskiner bruger typisk NiCd eller Li Ion batterier og det er ganske normalt at disse boremaskine batterier mister deres kraft over tid. Årsagen afhænger af hvilken batteritype boremaskinen benytter.

Først og fremmest kan NiCd batterier ikke holde opladningen lige så længe som Li Ion. Derudover er det vidt forskelligt hvordan du passer på dem. Her er nogle forskellige tips som kan forlænge levetiden for boremaskinens batterier.

Sådan passer du bedst på NiCd batterier

Hvis du klat lader et NiCd batteri vil det tærer på dets kræfter og batteritid. Den bedste måde du kan passe på dit NiCd batteri er ved at aflade det helt og efterfølgende lade det helt op. Så med mindre dit batteri er helt fladt, skal du ikke lade det op. Af den årsag er det en god idé altid at have to NiCd batterier, så undgår du at løbe tør for strøm midt under dit gør-det-selv projekt.

En metode til at få NiCd batteriet til at holde igen er ved at motionere. At motionere et batteri går i alt sin enkelthed ud på at du lader batteriet helt op og aflader det helt igen og gentager denne process en 3-4 gange. Det er vigtigt at du ikke begynder at lade batteriet op før det er helt fladt. Efter denne process vil mange batterier have fornyet batteritid. Virker denne metode ikke, så bør du nok købe et nyt batteri til din boremaskine.

 

Sådan passer du bedst på Li Ion batterier

Omvendt er det med Li Ion batterier. De har det faktisk bedst med at klatlade. Li Ion batterier ødelægges faktisk hvis du lader dem aflade helt og nedsætter også levetiden. Sørg derfor at genoplad Li Ion batterier jævnligt, f.eks. når du er færdig med arbejdet.

Høj varme og høj kulde kan også ædelægge batteriet og gøre levetiden kortere.

Hvis ikke du skal bruge batterierne i længere tid så opnår du også en længere levetid, ved ikke at have dem fuldt opladt. Er der en opladnings indikator på batteriet så hold ladningen på omkring 40%.

 

Hvis dit NiCd batteriet er helt dødt

Hvis boremaskinens NiCd batteri er helt dødt og opladeren slet ikke registrerer batteriet kan du give det starthjælp som var det bilbatteri. Men pas på. Det er ikke ufarligt at “lege” med batterier på denne måde. Herunder er nogle instruktionsvideoer som viser hvordan du kan gøre.

 

Advarsel: Boremaskinen.dk tager ikke ansvar for skader, som opstår som følge af, at instruktioner i videoen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *