≡ Menu

3 ting gør det selv manden ikke kan undvære

Når man er gør det selv mand, eller dame for den sagsskyld, så er der en række ting man ikke kan undvære. Der kan være forskellige årsager til, at man ikke kan undvære dem, men den kommer vi igennem sammen med tingene.

Et vaterpas

Hvis tingene skal være lige så kan man ikke gøre det på øjemål. Et vaterpas hjælper dig med at få tingene i vater. Dvs. at de er i samme niveau hele vejen fra den ene ende til den anden. Et vaterpas er en stang, som kan have forskellige længder. På stangen er der et lille skueglas, og inde i skueglasset er der vand med en luftboble. Hvis man har hørt efter i fysisk timerne som barn, så ved man at luften vil forsøge at komme op i toppen af vandet. Når vandet ligger helt lige, vil boblen placere sig i midten, og nu ved man at tingene er i vater.

Som sagt fås et vaterpas i forskellige længder, og den rigtige gør det selv mand, bliver nød til at være dem i forskellige længder. Fx. kan det være svært, at få et 2m langt vaterpas ind i vindueskarmen.

Bælte eller bukser til skruer og andet

Håndværker bukser med mange lommer er et must når man arbejder. Hvis man fx. skal sætte mange skruer fast, så er dem nem at lægge dem i en af de tilhørende lommer. Da lommer sidder uden på bukserne i stedet for i bukserne, så er det rigtig nemt at få fat i skruerne løbende. Arbejder man på stiger, tag, skryberum eller lignende, så er det fuldstændig uundværligt. Buskerne fås i rigtige mange udformning, og et god råd fra byggeexperten.dk, er at de også fås som shorts i knickers. På den måde kan man altså arbejde hele året, og stadigvæk have den optimale beklædning.

Hvis du ikke så gerne vil have håndværker bukser på, så er der også mulighed for at få denne her løsningen som en bælte der spændes om livet. Den åbner for de samme smarte løsninger, men giver altså ikke nogen garanti for at tøjet ikke bliver beskidt.

Den rigtige værktøjskasse

Der er ikke noget værre end, at lede efter sine ting når man arbejder. De skal være lige ved hånden, og gerne arrangeret på en ordentlig og overskueligt måde. Derfor skal du have en værktøjskasse, og dem der er der mange af på markedet. Har man ikke tidligere haft sådan en, så vælger man måske blot den første og bedste. Det kommer man dog hurtigt til at fortryde, der er nemlig stor forskel på måden man kan arrangere og sortere sit værktøj deri.

Det er vigtigt, at den giver et godt overblik, og tingene ikke lægger i en stor rode bunke dernede i. Hellere flere små overskuelige værktøjskasser, end en stor hvor man skal grave efter tingene.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment