≡ Menu

Epoxygulve – her er det, som du skal vide

Når det kommer til gulve, så er der utroligt mange muligheder. Uanset, hvad det er for et rum, som du gerne vil have nyt gulv i, så kan der svære svimlende mange forskellige typer.

Epoxygulvet er især blevet et af de mest populære i dag. Det har vundet indpas i rigtigt mange danske, såvel som udenlandske hjem. Men hvad er det lige, som du skal vide om denne specielle gulvtype?

Moderne og stilsikkert gulv

Et epoxy gulv er kendetegnet ved én meget bestemt ting – den helt blanke overflade, som ikke brydes af noget.

Mange andre gulve har fuger eller er opdelte, men denne gulvtype er simpelthen fuldstændig ren og smuk. Der er ingen streger eller andet, som bryder udseende. Derudover kan du også nærmest spejle dig selv, såvel som dine møbler, i gulvet.

Dette gulv er ofte kendt fra TV, diverse indretningsmagasiner og meget mere på grund af dette rene look. Det fås sjældent med andre gulve, og kan nærmest ses som modsætning til eksempelvis et mere rustikt trægulv.

Epoxy er et såkaldt ”tokomponentmateriale”. Det betyder, at det består af to komponenter, som blandes i et helt bestemt forhold. Netop dette er med til at give gulvet dets mange fordelen.

Fordelene ved et epoxy gulv

Men hvad er så fordelene ved et sådant gulv?

Jo, der er flere. Først og fremmest, så er denne slags gulv blevet utroligt populært i industrien, fordi det simpelthen er så slidstærkt. Medarbejdere falder ikke og små, lette køretøjer skrider ikke af gulvet.

Rengøringen af et sådant gulv er også rigtigt nemt. Der er nemlig ikke nogen små riller eller andre ujævnheder, hvor skidtet kan samle sig. Det gør altså hele processen meget kortere.

Til sidst, så er det også muligt at få malet epoxyen ovenpå utroligt mange forskellige overflader. Både klinker såvel som betongulv kan få epoxy og dermed få den smukke overflade, som dette gulv netop er kendt for.

Hvor passer gulvet ind?

Dette smarte gulv har en tendens til at passe ind rigtigt mange steder i hjemmet. Det er smukt til en stue, hvor møblerne simpelthen vil spejle sig i gulvet.

Det kan også være flot i et badeværelse. Det giver nemlig det rene look, som mange vil have i badeværelset, uden at det skal blive glat og ubehageligt.

Til sidst kan det, i en helt anden boldgade, også bruges, hvis du for eksempel har en garage. Gulvet kan gøre det mere skridsikkert samtidig med, at det også er rigtigt pænt!

Kan du selv lægge et epoxy gulv?

Det er teknisk set muligt at lægge sådan et gulv selv – men det er sjældent en god idé.

For som nævnt kræver gulvet, at to materialer blandes, og forholdene er meget specifikke, og meget afhængige af situationen, og dermed er finesse en vigtig detalje.

Derudover er epoxy kendt for at være noget, som man skal have en certificering til at arbejde med. Dermed kan det altså være en god idé at finde en håndværker, som har denne og dermed kan lægge det perfekte gulv!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment