≡ Menu

Gør dit hus forårsklar

Vinteren har for alvor lagt sig som et tungt tæppe henover det ganske danske land.  De fleste steder i landet vågner folk op til minusgrader, hvor det kræver en god varm jakke inden man bevæger sig udenfor i den frisk luft, som bider i kinderne.  Kulden og sneen har ikke kun en betydning for os mennesker, hvor vores bolig og i den grad vores haver lider under frosten.  Mange haver bliver forvandlet fra frodige oaser til nærmest golde sletter i vinterhalvåret, hvorfor mange kræver en ordentlig overhaling inden foråret for alvor trænger sig på.  Her kommer der nogle tips til, hvordan man kan gøre huset forårsklar.

Giv det indvendige et eftersyn

De fleste mennesker har en tendens til at lukke sig ind og nærmest gå i hi i vinterhalvåret, imens kulde, regn og blæst hærger.  Af denne grund skruer mange mennesker også ekstra meget op for varmen og glemmer at lufte ud, da der nødigt skal trænge for meget kulde ind. resultatet af dette er derimod et indeklima, som måske føles som værende smule tung og knapt så frisk. Derfor er er en af de væsentligste faktorer i forhold til at gøre boligen forårsklar, at få luftet godt og grundigt ud og gjort rent.  Efter en lang vinter, så vil det desuden være en god idé at kigge vinduer og døre efter i sømmene, da listerne ofte kan have taget skade eller være en smule utætte, hvorfor det er muligt at finde nye på profillageret.dk.  Hvis der er trængt bare en smule fugt ind i boligen, så handler det om at finde kilden i god tid, hvis det ikke skal eskalere, da det kan have fatale konsekvenser. En af dem er svamp, som er svært at slippe af med, hvis det først har fået sit tag i din bolig, hvor skimmelsvamp er den de fleste huse bliver ramt af. Skimmelsvamp viser sig oftest ved misfarvning på væggen.

Gør terrassen hyggelig igen

Der hvor vinteren har sat sit største aftryk er naturligvis på udendørsområderne, hvor have, terrasse og ikke mindst stakit eller hegn står hen i det ugenkendelige.  Der er intet bedre end at sidde og nyde et godt glas rødvin en sensommeraften ude på terrassen, men det bliver kun endnu bedre, hvis terrassen og ikke mindst haven står som ønsket.

I den forbindelse så er det en god ide at starte i god tid, når haven skal gøres forårs -og sommerklar. Der er mange forskellige processer der skal sættes i gang, når haven skal gøres sommerklar.  Hvis man er indehaver af en terrasse af træ, så vil den stå flottest, hvis den har fået engang maling og måske er blevet slebet ned på ny.  Træ er i det hele taget meget sårbart over for vinter og frost, hvor de flade overflader giver frost og sne gode betingelser for at blive liggende med den konsekvens, at de ofte får misfarvninger, når frosten er væk.

Derfor vil den helt optimale behandling af en træterrasse være at slibe den ned på ny, hvis malingen skal være mest effektfuld.

Hvis udendørsarealerne er lækre, så er det ikke kun mere behageligt at opholde sig der, det har også den effekt, at det gør huset mere attraktivt, især hvis det skal sælges, hvorfor man bør alliere sig med en boligadvokat.

Invester i nye møbler eller planter

En god måde at give huset et nyt og frisk pust på til foråret er ved at investere i nyt inventar enten indvendigt eller udvendigt.  Eksempelvis, hvis dine terrassemøbler har stået uden for i løbet af vinteren, så er det ofte nemmere at købe et nyt bord end at gøre de gamle rene. I den forbindelse så kan prikken over i´et være en ny damask dug til det nye bord.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment