Sådan kan du selv udskifte en lås i døren

0

For at sikre dit hjem mest optimalt skal du have gode låse, som kan holde dørene i dit hjemme lukkede for uvedkommende.I nogle tilfælde kan det være nok at omkode din lås. Men hvornår er det nødvendigt at udskifte låsen?

 

Det er det når sikkerheden ikke længere er tilsvarende det anbefalede sikringsniveau. 

 

For eksempel er dette gældende, hvis din nøgle har et rundt cylinderhoved, som f.eks. er de meget udbredte Ruko serie 500 eller 600 nøgler i Danmark – disse nøgler blev meget installeret i 70’erne og 80’erne og findes stadig i mange boliger. 

 

Nøglerne er også oftest kendetegnet, at din lås nemt kan åbnes ved at bore låsen op eller ved brug af bankenøgler. Her er anbefalingen at få en ny lås. 

Andre grunde til at få en ny lås

Udover ovenstående eksempel, så er der en række andre grunde til, at du bør få en ny lås i dine yderdøre. Dette gælder, hvis din lås er nedslidt eller nem at bryde op. Det samme gælder hvis din lås er mere end 10 år gammel. 

 

Derudover bør din cylinderlå have minimum 10 stifter. Så hvis du har en cylinderlås med kun 5 stifter, så anbefales det at du skifter låns. 

Sådan udskifter du låsen i din dør

For at skifte låsen i din dør skal du anvende et skruetrækkersæt, en låsecylinder og en cylinderring. Herefter skal du følge nedenstående trin:

 

  1. Skru den gamle cylinderring af.
  2. Løft skruerne og tag den gamle cylinder ud. 
  3. Juster faldrøret inden du fortsætter. 
  4. Sæt den nye låsecylinder ind. 
  5. Skru cylinderen fast. 
  6. Sæt cylinderringen og vrideren tilbage på plads og skru efter. 
  7. Tjek at låsen virker, inden du lukker døren.

 

Det er nemt og simpelt at skifte låsene i hjemmet, så længe du følger ovenstående trin. Se flere gode råd om udskiftning af låsen herunder eller følg linket. 

Gode råd ved udskiftning af lås

For at sikre at du er fuldstændig tyverisikret med den rette lås i din hoveddør, bør du følge disse råd.

  • Sørg for at cylinderen ikke stikker ud. Dermed kan en indbrudstyv ikke bryde ind ved brug af en tang. Så når du skal købe ny cylinder, så skal du sikre længden er tilsvarende din dørs bredde. 

 

  • Du kan købe forskellige tykkelser af cylinderringe. Det er derfor vigtigt, at du køber en størrelse, som flugter med cylinderen i din dør. Hvis der er mellemrum mellem ringen og cylinderen, så er din lås ikke sikker.

 

  • Det anbefales at montere to låse på alle hoveddøre. Dermed er du ekstra sikret for tyveri. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *