Når man går og drømmer om et nyt tag, er der især ét spørgsmål, der melder sig: Hvad koster det? Det er vist ingen tvivl om, at et nyt tag koster mange penge, og det er helt sikkert noget, der kan mærkes på budgetkontoen ligesom f.eks. huskøb, bilkøb og lignende. Det er dog ikke helt lige til at svare fyldestgørende på spørgsmålet. Der er nemlig en række forudsætninger, der skal på plads først.

VI har her fundet tre basisforudsætninger frem, som du skal kende, inden du kan få et mere konkret tilbud på et nyt tag:

Hvor stort er tagarealet?

Prisen på et tag udregnes i kvadratmeter, hvilket betyder, at jo større tagflade, der er tale om, jo dyrere vil et nyt tag også være. I første omgang bør du derfor finde ud af, hvor stort et tagareal, der er på dit hus.

Hvilken stand er undertaget i?

Undertaget er den del af taget, der lægges først og den er hele fundamentet for resten af taget. Undertaget betegnes ofte som husets regnfrakke, og det har derfor stor betydning for, om huset holder sig tæt. Det er derfor vigtigt at vide, om undertaget er i en god stand, ellers skal det også skiftes.

Hvilken tagtype skal det være?

Der findes et hav af forskellige tagtyper, alle med deres egne fordele og ulemper – og de forskellige tagtyper varierer en del i pris. Et eternittag koster f.eks. helt ned til 500 kr. pr. kvadratmeter, imens et teglstenstag som minimum koster 1400 kr. pr. kvadratmeter. Du bør derfor undersøge, hvilken tagtype, der egner sig bedst til dit hus og dine behov og ønsker.

Hvis du først kender svarene på disse tre overordnede spørgsmål, så er du allerede meget bedre stillet i forhold til at finde ud af, hvad et nyt tag koster. Du kan f.eks. prøve Jysk Tagkompagnis tagberegner og få en god pris på nyt tag allerede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *