≡ Menu

Få gjort haven klar til sommeren

Foråret er tiden på året, hvor der virkelig skal gøre noget ved haven. Bedene skal beskæres og hækkene skal klippes.

Haven skal i bund og grund gøres helt klar til det sene forår og sommeren. Derfor er det også en god tid at starte nye projekter op, da det bl.a. er en god tid at sætte nye planter i jorden. Læs med her i artiklen og få inspiration til nye projekter og tiltag i haven.

Sæt gang i blomsterne

Der er ikke noget, der kan give en have mere liv end blomster. Blomster er flotte og farverige og så giver de også liv på den måde, at de tiltrækker insekter som bier og sommerfugle, så kan flyve rundt og samle nektar i din have.

Blomster er altså både godt for dig selv og for biodiversiteten i din have. Hvis du er den handy type, kan du også få gang i boremaskinen og lave nogle flotte blomsterkasser, som enten kan stå eller hænge i din have. En flot og farverig blomst, der kan komme i dine blomsterkasser, er geranium. Køb geranium her. Geranium kaldes også for storkenæb og er en populær blomst at bruge i de danske haver.

Få et nedgravet fuglebad

En andet handyman-projekt er at få et nedgravet fuglebad. Det kan se super smart ud med et bad, der er nedgravet i terrassen eller græsplænen.

Det kan tiltrække flotte havefugle og dermed igen øge biodiversiteten i haven. Det kan være et lidt større projekt, hvis det skal gøres rigtigt, men det kan betale sig.

Udover at du får fornøjelsen af at se de søde fugle plaske rundt i badet, får du også med et nedgravet bad chancen for andre dyr som pindsvin eller harer. Derudover kan det være et rigtig flot og anderledes indslag i en have med et nedgravet fuglebad.

Lån penge til at få realiseret projektet

Det kan til tider være dyrt at få indført især nogle af de lidt større haveprojekter. Hvis du ikke står og har pengene til det lige nu, men er i tidspres fordi det skal ske om foråret, kan du låne penge. Hvis din RKI ikke tillader dig at låne normalt, så lån penge akut trods RKI andre steder. Det er dog vigtigt at huske på, at det er bedre at vente med projektet til man har penge til det.

Derudover skal du være sikker på, at du har mulighed for at betale lånet tilbage inden for den givne periode, da hurtige lån ofte har meget høje renter, hvis man ikke får betalt tilbage i tide.

Det kan selvfølgelig være helt fint at låne penge til dine haveprojekter, men gør det med sikkerhed, så du ikke ender i en dårlig økonomisk situation over et nedgravet fuglebad.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment