≡ Menu

Derfor er god isolering vigtig

Dårlig isolering er et stort problem i de fleste ældre boliger. Det er upraktisk, da det både kommer til at gå ud over din pengepung og dit helbred. Isolering hjælper til, at man kan holde huset ved en god temperatur. Det vil altså sige, at hvis du har et godt isoleret hus, vil du have mindre brug for at tænde for varmen. 

Det kan altså derfor være en dyr omgang, hvis du bor i en bolig, der ikke kan holde på varmen. Der har du nemlig brug for hyppigt at tænde for varmen. Med god isolering holder væggene bedre på varmen. 

Det økonomiske 

Det er altså tydeligt, at det gør en stor økonomisk forskel, hvor godt dit hus eller lejlighed er isoleret. Når man bor i et ældre hus, er man nærmest nødt til at have radiatorerne tændt hen over hele vinteren. Hvis man derimod bor i et nyt, velisoleret hus, kan man gå en hel vinter uden overhovedet at tænde for varmen. 

Det er en vigtig ting at have med i overvejelserne, når man flytter i ny bolig. Om det så er en lejebolig eller et huskøb, så er det vigtigt at være opmærksom. Dette er specielt vigtigt, hvis man er typen, der har tendens til at fryse. Hvis du i forvejen er typen, der har brug for at bo i et varmt hus, så vil det koste dig alt for mange penge at bo i et hus, der er dårligt isoleret. 

Hos erhvervstemplet.dk er der adskillige artikler om økonomi og livsstil, hvor du bl.a. kan finde gode sparetips. På den måde kan du træffe en god og velinformeret beslutning, når du skal flytte ind i en ny bolig. Det er også en god måde at få lagt en god skabelon for et fremtidigt budget. 

Det sundhedsmæssige 

Dårlig isolering kan også være med til at påvirke dit helbred. Hvis din bolig er dårligt isoleret, vil det nemlig være nemmere for fugt at trænge ind i dit hus. Udover det, så kan dårlig isolering også være skyld i, at der trænger insekter ind i dit hus. Med velisolerede vægge, har de nemlig ikke lige så nemt ved at komme ind, medmindre du selvfølgelig har et vindue åbent. 

Et andet sundhedsmæssigt punkt, der er vigtig at være opmærksom på, når det kommer til isolering, er giftige stoffer. Det er nemlig ikke al isolering, der lever op til de krav, der er stillet omkring netop det. Nogle former for isolering indeholder endda rottegift. 

Det er aldrig sundt at håndtere isolering uden den rette beskyttelse. Hvis du af en eller anden årsag skal røre ved det, så er det vigtigt, at du ifører dig beskyttelse. Det vil bl.a. sige, at du skal have plastichandsker på, når du rører ved det. Det er ligegyldigt, hvilket materiale, der er blevet brugt. 

Alt i alt er det altså ret vigtigt at have styr på. Det vil både din pengepung og dit sundhedsmæssige helbred takke dig for. 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment