≡ Menu

Sådan kan du lave gør det selv projekter i soveværelset

Soveværelset er et vigtigt rum i din bolig. Det er det sted, hvor du kommer til at bruge en tredjedel af dit liv. Soveværelset danner rammen for, om du får en god nattesøvn eller en dårlig nattesøvn. Søvn er vigtigt for alle mennesker, da søvnen er med til at give energi og er menneskets drivkraft. Uden god søvn kan de fleste få svært ved overhovedet at hænge sammen.

Når du indretter dit soveværelse, er det vigtigt at du tænker ind, at der dannes et rum, hvor det er behageligt at sove.

Gør det selv projekt – sengen

Sengen er klart hovedelementet i soveværelset. Det er ikke ligegyldigt, hvilken seng du vælger, når du skal sove. Det vigtigste er, at der er en god madras, der passer til dig.

Der findes forskellige madrasser med forskellig blødhed og hårdhed. Det er væsentligt, at du finder en madras, der passer til netop dig. Derfor kan du blive hjulpet via linket, hvor du ser, hvilke madrasser, der har er blevet bedst i test. F.eks. vinder Emma Original Madras lige nu bedst i test, og du kan via linket føres videre til et sted, der forhandler madrassen.

Du kan også vælge mellem forskellige madrasser såsom springmadras, foldemadras og boxmadras. Der er også forskel på madrasserne f.eks. i form af at skummadrasser, kan indeholde både memoryskum og latexskum.

For at sætte dit eget præg på sengen kan du vælge en springmadras og selv bygge sengerammen. Det er ofte set i byg selv programmer online og i fjernsynet, og det kan inspirere dig til, hvordan din sengeramme skal se ud. Det kan være, at du ønsker en sengeramme med pangfarver eller en mere naturlig udseende sengeramme. Lad dig inspirere og gå igang med det sjove projekt, som giver soveværelset sit helt eget præg.

Gør det selv projekt – sengegavl

Hvis du er mere til boxmadrasser kan du vælge at købe sådan en og lade den stå uden en sengeramme. Det kan godt komme til at se lidt kedeligt ud, og der kan komme slid på væggen for enden af sengen med tiden. For at gøre det samlede indtryk mere moderne, flot eller særpræget, kan du bygge en sengegavl.

Sengegavlen kan laves på mange måder, og igen er internettet din ven. Der findes meget inspiration hvis du bruger en søgemaskine og søger på sengegavle DIY (do-it-yourself). Du kan f.eks. lave en foret sengegavl med knapper, så den f.eks. matcher din sofa? Det kan også være, at du har fundet noget gammelt drivtømmer, som kan hænge som to bjælker bag sengen. Slip kreativiteten løs og gå igang med projektet.

Øvrig indretning af soveværelset – hvad er vigtigt?

I soveværelset handler det mest af alt om at danne rammen for søvnen. Indretning og farvevalg i soveværelset har betydning for søvnen. Britiske studier fra 2013 viser, at den bedst egnede farve i soveværelset er lys blå, som gav testpersonerne 7 timer og 52 minutters søvn i gennemsnit. Øvrige farver, som også fremmer søvnen, er lys gul og grøn. I soveværelset bør der være nogle billeder på væggene, der giver en følelse af ro og afslapning. Noget, der kan være en god idé i den forbindelse, er, at der ikke sker alt for meget. Derfor er det vigtigt, at væggene ikke bliver over dekorerede.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment