≡ Menu

Sådan får du en vedligeholdelsesfri have

Hvis du ikke har grønne fingre, eller bare ikke interessen for at have et eksotisk Plantorama ude i haven, så kan det også lade dig gøre, at holde haven helt simpel, som kræver minimal vedligeholdelse. Det er de færreste af os, som rent faktisk har lysten til at gå i haven efter en lang arbejdsdag. Vi vil hellere sætte os ud, og se på en fin og flot have, som kan passe sig selv, men den minimale vedligeholdelse. – Hvis man er fysisk udfordret, og ikke kan klare havearbejdet selv, så kan man hyre en havemand, som kan klare det for dig. Bemærk, at hvis du hyrer én til at lave havearbejde for dig, uanset om du er fysisk udfordret eller ej, så kan det en serviceydelse, som du kan få fradrag for. Hvilket du bør undersøge, hvis det bliver aktuelt.

Det kan gøres ved følgende tiltag:

Fjern det værste ukrudt

Bare fordi at man ikke gider havearbejde, så er man nødt til at fjerne bare det værste ukrudt i haven. Hvis ikke man holder haven bare nogenlunde, så tager det ene ukrudt over det andet, og så vil det til sidst se forfærdeligt ud. Når først man har misvedligeholdt det i nogle år, så kan det blive en umulig sag, at få bugt med ukrudtet igen. Der bær man, som minimum 1 gang om måneden, lige tjekke, om der er noget ukrudt nogen steder, og fjerne. Man kan også bruge en ukrudtbrænde, men undgå at bruge den om ad huset, og når det er varmt.

Lad plænen passe sig selv

Noget af det, man absolut ikke gider, er at slå græsset. Heldigvis for det, så kan man købe en robotplæneklipper, som slår græsset for sig, imens du kan kigge på, tage en lur, eller køre på arbejdet. Spar tid med en Robotplæneklipper, og brug din tid på noget andet mere fornuftigt. Ved at investere i en robotplæneklipper, så får du slået græsset, uden du rører en finger, men du får altså også en altid flot plæne, som er jævn, kort og mere fyldig.

Undgå krukker

Hvis du gerne vil bruge mindst muligt tid i haven, så undgå at have krukker stående med blomster i. En krukke med en fin blomst på terrassen er super flot, men det kræver, at du i ny og næ, alt efter hvilken slags blomst det er, vander den. Blomster, der står i krukker, har kun begrænset af bæring og fugt, og derfor kræver det lidt vedligeholdelse i form af vanding, for ikke at udtørre og dø.

Hold fliserne pæne og fri for ukrudt

Har du fliser på terrassen, indkørslen eller andre steder opnå grunden, så kræver det også lidt vedligeholdelse. Du kan om sommeren højtrykspule dem, så det blive fine og nye at se på, og dermed fjerner du også den værste ukrudt imellem fliserne. Dog skal du sørge for, ikke at spule direkte i fugerne, da det vil spule fugesandet imellem fliserne væk. Hvis uheldet er ude, så kan du fylde fugerne op med nyt sand, så det ser ud som nyt igen.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment