≡ Menu

Hvilken altantype skal jeg vælge?

Måske overvejer du at få etableret en helt ny altan i enten lejligheden eller villaen. Og i så fald er det ikke nogen dårlig idé. Udover selve brugsværdien – og det faktum at man kan få frisk luft og solskin direkte fra lejligheden – fører en ny altan oftest til værdistigninger for ejendommen.

Det gør sig særligt gældende i lejligheder og lejligheder i storbyerne. Her er det nemlig ikke altid tilfældet, at man kan få frisk luft hele tiden. I praksis betyder det, at en altan ofte faktisk betaler sig selv gennem værdistigninger af ejendommen.

Men hvilken altantype skal man vælge? Det vil vi kigge på i dette indlæg.

Hvilke altantyper kan man vælge imellem?

Der findes grundlæggende fire altantyper: tagterrasse / tagaltan, spansk altan, fransk altan og traditionel altan. En tagaltan er – som navnet antyder – en altan på taget. Det er særligt i etageejendomme, hvor tagaltanen er populær, hvor andels- eller ejerforeningen kan få del af alle glæderne ved de ekstra kvadratmeter øverst på taget. En fransk altan kan sammenlignes med et udvidet vindue, idet at den ikke har nogen vandret afsats, som man kan træde ud på. En spansk altan kommer med en vandret afsats, dog en mindre en af slagsen på cirka 3 – 4 kvadratmeter. Slutteligt er der den velkendte traditionelle altan, som minder om en spansk altan men dog er noget større i den vandrette afsats. Læs mere om det på Tagtjekker.dk.

Hvilken altantype skal man vælge?

Nu da vi har fastslået de forskellige typer altaner, er det værd at overveje, hvilken type altan man skal vælge. Og faktisk vil det i høj grad afhænge af, hvad der kan lade sig gøre. Man skal nemlig søge om byggetilladelse hos kommunens tekniske forvaltning, og her er der en række betingelser som skal være opfyldt, for at byggetilladelsen bliver godkendt. Fx må altaner og tagterrasser ikke skabe væsentlige indbliksgener i forhold til andre bygninger. Derudover gælder der en 10%-regel, som betyder, at altanen ikke må reducere underboens dagslys med mere end 10 procent.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment