≡ Menu

Disse udgifter kan opstå ved et nyt tag

At udskifte sit tag kan blive en dyr affære, hvis man ikke får undersøgt markedet grundigt og får truffet den rette beslutning. I denne artikel hjælper vi dig med at gennemgå nogle af de udgifter, der kan opstå i forbindelse med en tagrenovering. Vi vil i samme ombæring komme ind på nogle af de fejl, som du så vidt muligt skal forsøge at undgå.

De største fejl

De største udgifter ved et nyt tag kan affødes af de fejl, som du kan begå i perioden, hvor du planlægger projektet. Hvis du for eksempel selv står for at indkøbe materialer samt at finde håndværkere, så kan køb af de forkerte materialer være en dum fejl at lave. Derfor bør du undersøge meget nøje, hvilke materialer der skal bruges til projektet, hvis du finder og køber materialerne selv.

Håndværkere beregner desuden prisen forskelligt, da nogle medregner leje af stillads til for eksempel 30.000 kroner, hvorimod andre har deres eget og derfor ikke tager penge for dette. Du kan ydermere spare mellem 10.000-15.000 kroner ved at nedrive og bortskaffe affald og materialer selv. Det kan være et stort arbejde, men kan du overtale svigersønnen og naboen til at hjælpe for en pizza, vil det gå nemt, og du vil spare en betydelig del.

Generelt er det en god idé at lave så meget som muligt selv og desuden bruge sit netværk, hvis man har et ønske om at holde sine udgifter nede. Lige når det kommer til renovering af tag, er der dog grænser for, hvor meget man kan (eller i hvert fald bør) lave selv.

Tid som en udgift

Alt efter hvad du vægter højest, kan tid være den største udgift for dig. Er du af den holdning, at din tid er yderst værdifuld, kan det betale sig at overlade hele projektet til de professionelle, der både kan finde de bedste håndværkere samt strukturere og eksekvere hele projektet, uden du skal bekymre dig om noget. Det kan muligvis være dyrere, men som man siger, så er tid penge, og såfremt du ikke har tiden til det, kan du være nødsaget til at gå denne vej. Compara kan hjælpe dig med præcis dette og føre din bolig til nye højder (måske endda bogstaveligt talt). De tilbyder nemlig rådgivning til alle slags tagprojekter – og andre projekter i hjemmet såsom en udbygning. Kontakt dem for at komme i gang.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment