≡ Menu

Byg et terrarium til dine fårekyllinger

Fårekyllinger kræver lidt ekstra
Hvis du har krybdyr som hobby, har du sikkert også foderdyr gående derhjemme. De fleste insektarter er nemme at opbevare, men fårekyllinger kræver lidt ekstra – bl.a. hopper de jo som bekendt. De kræver også både plads, varme og god udluftning.

Hvis du selv vil bygge et terrarie til opdræt eller opbevaring af fårekyllinger, er det heldigvis nemmere at gå til, end man måske skulle tro. Fårekyllinger er nemlig nataktive, så der behøver ikke være glas i. Du kan dog selvfølgelig vælge at lave et vindue, hvis terrariet skal være dekorativt eller du gerne vil kunne kigge ind og følge med.

Men ellers er det faktisk nok at konstruere en boks med låg. Størrelsen afhænger af fårekyllinge-mængden. Regn med en liters penge for hver 10-20 fårekyllinger, hvis de er voksne.

Højden er vigtig
Eftersom fårekyllinger kan hoppe ganske højt, skal der noget højde på terrariet. Der skal være mindst 20 centimeter fra fårekyllingernes æggebakker/andet indbo og op til kanten – og gerne mere.

Nogle arter hopper mere end andre, så lav evt. lidt research på den art du påtænker at holde.

Materialer til insekt-terrariet
Det mest optimale materiale er plastplader eller andet glat, som forhindrer fårekyllingerne i at kravle op. Du kan også vælge træ, som er noget nemmere at arbejde med og skrue i. Problemet med træ er desværre bare, at det er let for fårekyllingerne at kravle op ad siderne.

Problemet kan løses ved at lave siderne glatte hele vejen rundt, øverst i terrariet. Det kan f.eks. gøres med pakketape eller andet syntetisk glat materiale.

Låget skal laves med god udluftning. Det nemmeste er at lave en ramme, som er monteret med net-materiale i hele fladen. Gerne metal-net, da de voksne fårekyllinger kan gnave i plast og stof.  

Fårekyllingerne kræver varme
Strengt taget kan de nøjes med almindelig stuetemperatur, men hvis du vil avle på dem, skal der ekstra varme til. Det nemmeste er at bruge en (eller flere) varmelamper. Husk at undgå brandfare: Lamperne må ikke sidde for tæt på træet eller andre brandbare materialer.

Og voila – så er insekt-“hotellet” klar
Så mangler du bare at fylde nogle fårekyllinger ind. De mest almindelige er hus-fårekyllinger, mark-fårekyllinger og steppe-fårekyllinger. Sidstnævnte er de mest lydløse, mens de førstnævnte tåler at gå tættere. 

De sorte markfårekyllinger er også en mulighed, men vær forberedt på, at de lugter lidt mere og larmer MEGET mere end de øvrige arter. 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment