5 ting dit barn skal huske, når det er tid til at flytte hjemmefra

0

Er dit barn ved at have nået en alder, hvor det er tid til at forlade reden? Så kan det som forældre være en hård proces at gå igennem. Det er nemlig nu, at man for alvor skal lade sit barn flyve og klare sig selv. Det skal lære at stå på egne ben og tage ansvar, og derfor er der tale om den tid, hvor måske det nok første og største voksne skridt tages.

Det er noget, der kan sammenlignes med det tidspunkt, hvor det unge menneske flytter for at tage på en efterskole. For selvom dit barn ofte kommer hjem igen, kommer det alligevel til at stå på egne ben for en stund.

Og derfor er der især 5 ting, der er vigtige at huske.

Tag en snak om økonomi og budget

For det første er det vigtigt at tage en snak om økonomi. Som ung er penge ikke noget, man forholder sig til, og derfor kan det være givende at snakke om de udgifter og de indtægter, der nødvendigvis løber på i løbet af en normal måned.

Det kan for eksempel være indtægter i forhold til job og udgifter i forhold til fornøjelser og snacks, der købes ind.

Gør det klart at ikke alle udgifter er synlige

Husk i den forbindelse også at snakke om de mange forskellige udgifter, der løber på, som ikke er indlysende. Det kan for eksempel være til licens, forsikringer og andet, som man ikke umiddelbart kan se, at man får noget for pengene for.

Det er noget, der kan give et indblik i det voksne liv og også sætte penge i et perspektiv, hvor man lærer, at de ikke vokser på træerne. Det kræver således hårdt arbejde at flytte hjemmefra.

Lav en opsparing til fremtidens glæder

Tænk også gerne på at lave en opsparing, som kan bruges på tidspunkter, hvor det står sløjt til, og hvor der er behov for flere penge.

Den kan blive et stort aktivt for eksempel, hvis det unge menneske gerne vil ud at rejse, når der skal købes ekstra gaver, eller når der pludselig kommer en uforudset regning, som man skal forholde sig til.

Husk også den kedelige, praktiske oplæring

Derudover er det også vigtigt at tale om de mere praktiske ting. Det er ikke sikkert, at dit barn har lært at vaske sit eget tøj for eksempel. Vis derfor dit barn hvordan man sorterer tøjet og finder ud af, hvor mange grader det skal vaskes på. Det vil spare det unge menneske for meget besvær, når det tager sine første skridt ud i det selvstændige liv som voksen.

Der er altid hjælp at hente hjemmefra

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at gøre det klart, at selvom det unge menneske flytter hjemmefra, så er der altid hjælp at hente. Er der nogle spørgsmål, eller opstår der tvivl, kan dit barn således altid komme til dig og få de råd og den vejledning, som der er behov for. Uanset hvad, så har du mere erfaring med det voksne liv, og det kan lige så godt udnyttes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *