≡ Menu

Tøv ikke med at tegne en husforsikring

Det er meget almindeligt blandt danske boligejere, at de tegner en indboforsikring. Det er dog langt fra alle, der også vælger at tegne en husforsikring. Det er en skam, at dette er tilfældet, men det forholder sig således, da mange tror, at de er dækket for samtlige skader via deres indboforsikring. Det skal gøres klart, at det dog ikke er en realitet, medmindre du vælger at tegne en udvidet forsikring – men oftest vil du dog være bedre tjent med en husforsikring.

Hvis du har tegnet både en indbo- og husforsikring, så har du ikke længere noget at være bekymret for. Det vil nemlig betyde, at samtlige aspekter af din bolig er dækket og vil dermed også blive erstattet af det valgte selskab, hvis det skulle hænde, at du udsættes for indbrud, brand eller noget tredje i samme dur. Det er blot med til at gøre klart, at du ikke skal tøve med at tegne denne forsikring, da du dermed kan slippe samtlige bekymringer i forhold til din bolig.

 

Du kan sikre din bolig ifm. brand og naturkatastrofe

Det vigtigste ved en husforsikring er, at den kan sikre dig og din bolig i forbindelse med brand og naturkatastrofer. Det kan meget vel være, at du har svært ved at tro på, at der skulle opstå en naturkatastrofe her i landet, men det bør dog nævnes, at en orkan også går under denne betegnelse. Det betyder altså, at du skal tegne en god husforsikring, hvis du ønsker at få erstatning for skader, der forekommer på din bolig i forbindelse med en orkan eller anden katastrofe.

Derfor skal der ikke lægges skjul på, at det er penge, der er godt givet ud, hvis der sker en kortslutning og din bolig går i brand, hvis en orkan får grebet om et træ og vælter det ned over dit hus eller hvis din bolig rammes af svamp. Alle disse knap så heldige situationer kan gøres bedre ved at vide, at du har en husforsikring, der kan erstatte udbedringen af de skader, der er forårsaget af dette. Med andre ord, så kan en husforsikring spare dig for rigtig mange penge.

 

Kan en husforsikring dække skader ifm. gør-det-selv-arbejde?

Der kan ikke gives et entydigt svar på dette spørgsmål. Det afhænger nemlig af op til flere aspekter, da der er forskel på de typer af gør-det-selv-arbejde, der kan foretages i hjemmet. Du kan f.eks. ikke forvente, at du kommer til at få en erstatning, hvis du selv har taget boremaskinen sammen og skruet en ny terrasse sammen, der ender med at falde sammen, men hvis du er ved at lægge nyt tag og der opstår skader i forbindelse med et skybrud, så dækkes skaderne.

Hvis du har planer om at tegne en husforsikring, fordi du har et ønske om, at være godt sikret i forbindelse med gør-det-selv-arbejde i boligen, så er det vigtigt, at du sørger for at undersøge dette grundigt. Den bedste løsning er kontakte de forskellige selskaber og forklare dem hvad, du har i tankerne og hvorvidt det er noget, de kan dække, hvis der forekommer skader.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment