≡ Menu

Hvad skal jeg være på udkig efter når jeg skal købe en skruemaskine?

Markedet for skruemaskiner er enormt stort, der er utroligt mange mærker og hvert mærke har op til flere forskellige modeller. Så udvalget er kæmpe stort.

I denne artikel vil jeg forsøge at forklarer dig hvad du skal gå efter når du skal købe en skruemaskine.

Først vil jeg lige give dig nogle råd med angående nogle af de lidt mere almene ting man skal gøre op med sig selv inden man køber:

  • Til hvilket formål skal jeg bruge skruemaskinen?
  • Hvor meget forventer jeg at bruge den i fremtiden?
  • Hvor meget vil jeg spendere på den?

 

Til hvilket formål skal jeg bruge skruemaskinen?

Her er det en god ide at se på hvilke opgaver du skal løse med din skruemaskine. Er det for eksempel et køkken du skal have sat op, eller du skal lave lofter, så er det måske ikke så god en ide at vælge en tung kraftig maskine, men måske en mere let, og knap så kraftig. Og omvendt, skal du sætte vinduer/døre i, og forventer det er en skruemaskine med slagfunktion, så skal du ikke vælge de små maskiner. Så valg af skruemaskine og formålet den skal bruges til, hænger i den grad sammen.

 

Hvor meget forventer jeg at bruge den i fremtiden?

Tja som det måske er for vane for os Gør-det-selv mennesker, så kan det godt ske at man tænker at dette her stykke værktøj er lige mig, og så bruger man det en enkelt gang eller to, og så ligger det i skabet og samler støv.

Derfor er det vigtigt inden du køber, at du lige vurdere om det kun er et enkelt stående projekt du skal lave, eller om du har flere projekter i tankerne, hvor dette værktøj kunne være anvendeligt. Nu vil jeg sige at en skruemaskine står man tit og kan bruge, så der vil jeg uden tøven sige “KØB KVALITET”.

 

Hvor meget vil jeg spendere på den?

Det hænger lidt sammen med hvor meget du forventer at bruge den i fremtiden. Det er måske lidt i overkanten at gå ud og bruge 4000kr for at skrue en enkelt skrue i til et billede. Derfor er det en god ide lige at tænker over om prisen hænger sammen med det forventede brug. Dermed ikke sagt at man så bare kan købe den billige ovre fra byggemarkedet. Det kan bare være du skal købe en kvalitets maskine, som stadig kan klarer opgaven, men ikke er den største af dem alle.

 

Når man skal til at købe skruemaskine så er der nogle ting man skal være opmærksom på. Her tænker jeg blandt andet på batteri størrelser, og antal volt den kan levere.

Noget af det man skal ligge meget vægt på er det der hedder Amperetimer, forkortet Ah. Amperetimerne er det der afgør hvor stærk din maskine er. Det er ikke kun antal volt den kan afgive som giver dig et fingerpeg om hvor stærk den er. De fleste skruemaskiner i dag er på 18 volt, og så er det her at Ah kommer ind i billedet. Jo flere Ah den har, jo stærkere og længere holder den. Noget af det højeste i dag er 5,0 Ah, og det mindste mener jeg ligger på 1,5 Ah. Men det er også her at prisen kommer til forskel.

 

Jeg har på bygselvviden.dk fundet et antal skruemaskiner som jeg har testet og vurderet. Vil du læse mere om skruemaskiner samt få et BILIGT tilbud, så klik her.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment