≡ Menu

Ny port som gør det selv projekt: Her er hvad du skal være opmærksom på

Mange vælger at få andre til at lave deres port, hvis for eksempel de skal have ny ladeport eller ny garageport, men det er dog slet ikke noget, som du nødvendigvis skal have andre til. For du kan også selv gå i gang med at lave en ny port uden hjælp. Rundt omkring kan du tilgå meget information om hvordan du bedst gør det, og hvis blot du gør din research godt så vil du opleve, at det nok skal blive et rigtig godt gør-det-selv projekt. Dog er der forskellige ting, som du skal være opmærksom på, hvilket er vigtigt.

Sørg for, at sikkerhed er i top

En af de allervigtigste ting når det kommer til at lave en port det er sikkerheden. For en port er en stor og tung ting, som kan være farlig at få i hovedet. Derfor er det meget vigtigt at du sørger for, at sikkerheden er i største fokus når du skal have lavet din port. Her er især information og viden det vigtigste. Et sted, hvor du kan få viden om porte generelt og sikkerheden heraf er hos Nordsjællands Port Center, hvor du kan se et meget bredt udvalg af porte.

 

Det er ikke kun vigtigt, at du tænker på sikkerhed når det kommer til at porten kan falde ned. Også når det kommer til de mindre dele af porten er det vigtigt, at du passer på. For hængslerne, som du bruger til porten bør være sikrede på en måde, så du ikke kommer til skade på fingre og hænder. Samlingerne, som anvendes til porten bør også være sikrede på en måde, som gør, at man ikke kan få fingrene i klemme. Det kan man sørge for ved at lave dem i en størrelse, som gør, at de er for små til at fingrene kan komme i klemme.

En port bør være stilren og holdbar

Noget andet man bør have for øje når man selv skal lave en port er, at man laver den på en måde, som gør, at dens robusthed passer til de omgivelser, hvor den skal stå. Skal man bygge en indendørs port vil det naturligvis ikke være nødvendigt, at porten skal kunne modstå vand og nedbør. Men det er dog kun i de færreste tilfælde, at man skal bygge sådan en port. For det meste vil en port stå udenfor, hvilket betyder, at den skal kunne holde til det klima, som der er det pågældende sted. Uanset hvor man bor i Danmark kan man være sikker på, at porten kommer til at skulle holde til både sne, regn, kulde, varme og blæst.

 

Grundet klimaet i landet bør man vælge et holdbart materiale at lave porten i. Et materiale man for eksempel kan anvende er gran, som rigtig mange vælger at bruge til netop porte. Man kan også vælge krydsfiner, men gran er dog mere holdbart. Vælger man sidstnævne træsort kan man efterfølgende behandle med trætjære fra Finland. Det vil gøre, at porten får en sort farve og er yderst holdbar. Derudover bør en port også altid passe til de øvrige porte i området, så den ikke skiller sig for meget ud.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment