≡ Menu

Der er mange fordele ved energirenovering

Mange associerer renovering med en masse besvær og ikke mindst et kæmpe hug i pengepungen. Det kan dog også vise sig at være tids- og ressourcekrævende, men fordelene opvejer i langt de fleste tilfælde ulemperne.

Ved en energirenovering, bistår du ikke bare miljøet. Du vil på længere sigt også tjene pengene ind igen. På grund af det skrantende miljø er regeringer blevet pålagt at gøre tiltag, der bevirker til et bedre miljø, mere attraktive, og dine umiddelbare omkostninger er derfor heller ikke så store som tidligere. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan du lettest kan komme gennem renoveringsprocessen, samt hvilke muligheder du har for finansiering.

Overvej din nuværende boligsituation

Uanset hvordan du vender og drejer det, er en energirenovering en omfattende proces. Hvis du derfor ikke er sikker på, at du skal blive boende der længe, kan det ikke betale sig at gå i gang med en omfattende energirenovering. Medmindre det selvfølgelig er med henblik på at sælge boligen videre med fortjeneste.

Hvis du alligevel et eller andet sted har besluttet, at det ikke er et sted, du skal blive boende, vil det formentlig allerede nu være en god idé at overveje, hvor du skal bo næste gang, og i hvilken type bolig. En mulighed er at finde sin nye lejlighed gennem boligportalen. Det er utrolig nemt og overskueligt, og der er rigtig stort udvalg af lejligheder. Hvis du for eksempel er interesseret i at bo i København, kan du skrive ’lejebolig København’ i søgefeltet på hjemmesiden, udfylde dine andre præferencer, hvorefter en masse, mulige boliger vil dukke op.

Vælg de rigtige fagmænd

Der er meget større forskel på pris, end hvad man lige tror hos de enkelte udbydere. Du kan virkelig spare penge ved at undersøge de forskellige håndværkervirksomheder for derefter at vælge den helt rette.

Et godt råd er at benytte sig af polske håndværkere. Polske håndværkere er væsentligt billigere end danske, men det afspejler sig på ingen måde i deres kompetencer.

Renoveringsmuligheder

Overordnet kan man inddele energirenovering ind i to kategorier. Renovering af klimaskærmen og diverse installationer.

I forhold til renovering af boligens klimaskærm er en hulmursisolering en af de mest effektive tiltag. En hulmursisolering tager ikke meget mere end en lang eftermiddag at færdiggøre, og vil energioptimere din lejlighed væsentligt samt bevirke til et meget mere komfortabelt klima.

Der er også rigeligt at give sig i kast med i forhold til installationer. Af de helt store projekter med et kæmpe positivt afkast, kan du jo overveje at installere et solcelleanlæg. Hvis du ikke helt har mod på dette, er mindre tiltag også mulige. Det kunne for eksempel være en udskiftning af radiatorventiler og termostatstyringer.

Finansieringsmuligheder

Et af de rigtige gode argumenter for at energirenovere er finansieringen. Der er kommet meget bedre finansieringsmuligheder. Regeringer har pålagt energiselskaber at finansiere tiltag, der hjælper miljøet.

Derudover er der mulighed for at få støtte gennem håndværkerfradrag. Hertil er det typisk din tilknyttede entreprenør der står ansøgningen af fradraget.

Slutteligt er det muligt at søge om lån hos banker og realkreditinstitutter med fordelagtige renter. Hos bankerne er renterne som regel højere end hos institutterne, hvorimod oprettelsesgebyret er lavere. Det kan derfor bedst betale sig at låne hos banken, hvis beløbet du skal låne ikke løber over 100.000 kroner, hvorfor institutterne er mere fordelagtige, hvis beløbet bevæger sig over det nævnte beløb.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment