≡ Menu

Kom godt igennem bolighandelen med disse tips

Er du ved at kigge efter din næste bolig? Bolighandel er en stor beslutning, da det er noget af det dyreste vi nogensinde køber. Derfor er der flere forskellige ting, som det er vigtigt at være opmærksom på. I denne artikel kan du læse om, hvad du blandt andet skal være opmærksom på for at komme godt igennem din bolighandel.

 

Tjek op på boligens tilstand

Det første, og noget af det vigtigste, når du er ude at kigge på forskellige boliger er at holde øje med en boligs tilstand. Når du køber en bolig, er det nemlig vigtigt at du ved hvilke reparationer der evt. snart skal laves.

Du kan først og fremmest holde øje med boligens tilstand via tilstandsrapporten, hvori der skal stå hvis der er eventuelle skader. Men ud over det er det vigtigt selv at være opmærksom, når du er til fremvisninger på forskellige boliger.

Hvis der er noget på boligen som snart skal repareres eller udskiftes, kan du bruge det til at få et eventuelt afslag i pris. Det kan fx være hvis der skal snart skal nye ståltagplader på eller lignende. I det tilfælde, kan du undersøge hvad det vil koste at skifte ståltagpladerne og bruge det som et eventuelt afslag, alt efter hvad boligen pris er.

På samme måde, kan der være mange andre ting på boligen, som snart skal skiftes og som vil være en god idé at undersøge, for at du er sikret at gå boligen til den rigtige pris.

 

Hold et godt overblik over din økonomi

Punkt nummer to, som du skal have styr på, i forbindelse med boligkøb er din økonomi. Da boligkøb som skrevet i starten, er det noget af det dyreste de fleste nogensinde kommer til at købe, er det afgørende, at du har et godt overblik over din økonomi.

De flestes skal ud og tage et lån i forbindelse med at købe bolig, og i den forbindelse er det vigtigt, at du ved, hvor mange penge du har til rådighed om måneden til at betale af på lånet.

Det er samtidig en god idé at sætte dig godt ind i forskellige typer af boliglån, så du finder det lån der passer bedst til din økonomiske situation og den bolig du køber. Der er fx mange der i dag tager et pantebrevslån, når de køber bolig. Ved et pantebrevslån får långiver sikkerhed ved pant i boligen, som du kan læse mere om her.

Uanset hvilken lån du skal ud og tage, er det en god idé at lægge et budget over din økonomi, for at vise den eventuelle långiver, at du har godt styr på din økonomi og samtidig gode muligheder for at betale af på boliglånet.

 

Få hjælp til det juridiske fra en boligadvokat

Det sidste tip handler om det juridiske i forbindelse med en bolighandel. Når du køber eller sælger bolig er der nogle juridiske forpligtelser, som du selv har ansvar for bliver lavet korrekt.

Der skal fx skrive et skøde, som samtidig skal tinglyses for at være gyldigt. Skødeskrivning er noget, som du gerne må gøre selv, men så hæfter du samtidig også for hvis skødet ikke er lavet korrekt. Derfor er det en god idé at alliere dig med en boligadvokat, der kan hjælpe med at skrive skøde samt de andre juridiske forpligtelser. Ud over et skøde, skal der fx også laves en refusionsopgørelse over handelen.

Du kan fx få rådgivning af Hviid advokat der har mange års erfaring med bolighandler. Hviid advokater tilbyder boligadvokat til en fast lav pris, så du er sikret, at det ikke kommer til at koste mere end du regner med. Du kan finde Hviid advokaters hjemmeside ved at klikke her.

En boligadvokat kan samtidig også hjælpe med generel advokatrådgivning i forbindelse med bolighandelen.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment