≡ Menu

Få styr på din energirenovering inden vinteren

Nu er kulden ved at være over os. Nogle ser det som noget hyggeligt, mens andre gruer over de mørke og kolde dage. Det er individuelle og subjektive præferencer, som der ikke er noget at sige til. Hvad der er helt sikkert er, at det bliver meget koldere, end det er nu.

Om du kan lide det eller ej, så betyder det, at dit varmeforbrug i boligen vil stige. Det kan blive en dyr omgang, hvis du ikke har optimeret isolering og diverse processer vedrørende en energirenovering. Hvis du ikke allerede har foretaget dig en energirenovering, er det en god ide at gøre det nu, inden det for alvor bliver vinter. Vi guider dig!

Hvorfor skal jeg energirenovere?

Udover at du sparer en masse penge, er der andre grunde til, at det ofte er en god ide at energirenovere. Du skåner miljøet og skaber et mere komfortabelt hjem. Først og fremmest skal du, inden du går i gang, forsikre dig, at det kan betale sig at energirenovere. Det kan det næsten altid, hvis du har et hus med en lav energiudmærkelse.

Det kan være, at du lige har købt en gammel bolig, som endnu ikke har været under kyndig behandling, eller du lige har arvet et hus gennem privat skifte, og din familie der boede, der heller ikke havde tænkt i sådanne baner. Hvis det er tilfældet, er det bare om at komme i gang.

Energirenoveringsmuligheder

Det er stort set muligt at energirenovere alt. Hvad der kan betale sig afhænger selvfølgelig af den specifikke bolig. Du skal energirenovere der, hvor potentialet for den største varmeoptimering er størst.

Hertil skal du have en fagkyndig til at undersøge din bolig. Hvis det for eksempel viser sig, at der er fugt i kælderen, er det selvfølgelig en af de ting, der skal fokuseres på. Fugt i kælderen er noget, der skal tages om hånd hurtigt, da det kan føre til en forrådnelse af hele fundamentet. Derudover siver dig en masse varm luft ud fra kælderen, hvis det hele er fugtigt. På den måde kræver det meget mere at holde det hele varmt, hvilket i den grad påvirker din varmeregning negativt.

Det vil også være en god ide, at der bliver kigget en ekstra gang på hulrummet mellem yder- og indervæggen. Hvis det ikke er udfyldt, er der virkelig potentiale der. Med et tomt hulrum vil der konstant sive varm luft og kold luft ind i boligen. Det er bestemt ikke at foretrække, hvorfor du bør få nogle til at foretage en hulmursisolering

En hulmursisolering er nemlig en isolering af dette hulrum. I modsætning til hvad man kan forestille sig, tager en hulmursisolering ikke særlig tid. Det bør være færdigt allerede efter en dag.

Af endnu mindre tiltag bør du overveje at udskifte din termostatstyringer og radiatorventiler. Disse kan være katalysator for rigtig meget spildt energi. Det gælder især, hvis de er gamle og blevet udskiftet længe. Det gode ved dette foretag er, at det er noget, du kan gøre selv og ikke koster meget mere end par hundrede kroner.

Finansieringsmuligheder af din energirenoveringsaktiviteter

Mange der går i gang med en energirenovering kender desværre ikke til de mange finansieringsmuligheder der er tilstede derude.

Først og fremmest er der fordelagtige renter ved realkreditlån og lån hos bankerne. Dette gælder især, når du energirenoverer, der som sagt er et tiltag, der skåner miljøet.

Du kan også søge om tilskud hos diverse energiselskaber. Energiselskaberne har gjort denne proces endnu lettere end tidligere. Slutteligt kan du søge om håndværkerfradrag, hvor du kan få fradrag på helt op til 15.000 kroner af energirenoveringen.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment